Факт – детоксикацията е задължителна, ако искате да сте здрави (част 1).

прочистване на тялото детоксикация

Остаряването е неизбежно. То е реалност, с която всеки един от нас ще се сблъска един ден. Но ако никой не може да избяга от годините, то можем да избегнем някои от най-неприятните им последствия, просто като изберем правилния начин на живот. Където и да се намирате по скалата на остаряването, ползите от правилната поддръжка на тялото ви ще са огромни – дори ако чак сега тръгвате по пътя към по-доброто здраве. Така както колата ви се нуждае от редовна поддръжка – смяна на маслото, нови гуми и ароматизатор, чистене и миене, по същия начин регулярната детоксикация на тялото е ключова за оптимално здраве.

Защо трябва да прочиствате тялото си?

То много прилича на автомобилен двигател, защото често се задръства от хроничното излагане на токсини. Химикали от почистващи препарати, замърсяване на въздуха, лекарства, преработени храни – всички те и много други са постоянен товар за естествените ни пречистващи системи. Въпреки че те са създадени, за да улавят и изхвърлят колкото се може повече токсини от тялото, те могат (и става точно така) да се задръстят от всекидневните атаки на съвременния живот. Ето защо допълнителната детоксикация на тялото е толкова важна. За да „запалите“ естествените му способности да се изчисти бързо от всички токсични натрапници, абсолютно задължително е да следвате няколко определени правила – всеки ден.

Детоксикацията като начин на живот

Тя е много повече от повърхностната представа човек да се чувства „чист“ като част от поредната нашумяла диета. Детоксикацията представлява защита на тялото от много реалните и вредни последици от токсичното натрупване. Например знаете ли, че според много изследвания натрупването на токсини в тялото ви може да отключи най-различни здравословни проблеми – от хронична умора и болки в мускулите и ставите до мозъчни заболявания и рак? Хроничното излагане на токсини е и основната причина за затлъстяването, което до няколко години ще засегне цели 24% от българите. Не знам за вас, но тази информация е доста мотивираща за мен. Кара ме да мисля как по-бързо да изкарам токсините от тялото си и как да ги избягвам в бъдеще – предполагам, че вероятно и вие си мислите същото.

Защо детоксикацията трябва да се случи преди свалянето на килограми?

Проблемът да се опитате да свалите килограми преди да се прочистите е че токсините обикновено живеят в мастните тъкани. Това означава, че моментът, в който започнете да изгаряте излишната гума, тези токсини веднага се зареждат в системата ви. В зависимост от количеството токсини в тялото ви този процес може да засегне вашите жизненоважни органи. Много холистични практици препоръчват да се направят няколко детокс серии, преди да започнете да сваляте активно килограми. Разбира се, не трябва да чакате изцяло да промените диетата си, защото се страхувате от токсично претоварване. По-скоро трябва да направите няколко неща, преди да започнете някоя бясна диета, с която ще стопите излишните килограми за нула време.

Първата стъпка е да намалите излагането на токсини. Вижте кои са най-често срещаните източници на токсичност и как да ги избегнете.

Recommended Posts
храна богата на цистеинхамбургер пържени картофи