Ако антиоксидантите бяха комикс герои, глутатионът щеше е Супермен.

супермен глутатион

Концентриран в черния дроб, той работи денонощно, за да събере лошите типове и да ги изгони от тялото, като намалява токсичния свръх товар и позволява на черния дроб да се възстанови. Всъщност поддържането на високи нива на глутатион в черния ви дроб днес се счита за най-важното нещо, което можете да направите, за да сте в оптимална здравословна форма, докато остарявате. В същото време гарантира, че както черният ви дроб, така и цялото ви тяло са в пълно бойно снаряжение, за да се защитят от наднорменото тегло и много болести.

През последните години постоянно расте броят на изследванията, които доказват, че увеличението на различни заболявания се дължи на недостига на глутатион. Например резултатите от едно изследване в New England Journal of Medicine показват, че при хората със сърдечни заболявания, които имат най-малко количество глутатион в кръвта си, вероятността да получат инфаркт е 30% по-голяма в сравнение с тези с най-много глутатион.

Всъщност недостиг на глутатион се наблюдава при почти всички пациенти. Те включват хора с хронична умора, рак, инфекции, автоимунни заболявания, диабет, Алцхаймер, Паркинсон, артрит, астма, проблеми с бъбреците и много други.

Друго изследване, направено в Дания и публикувано в списание Age and Aging, доказа, че нивата на глутатион са най-високи не само при най-здравите хора, но и при тези, които живеят най-дълго. Ето защо спокойно можем да кажем, че колкото повече глутатион имате в клетките на черния си дроб, толкова по-здрав сте, толкова повече ще младеете и толкова по-дълго ще живеете.

Лошата новина е, че нивата на нашия естествен глутатион започват рязко да намаляват с възрастта.

Накратко – ниските нива на глутатион в черния ви дроб не му дават никакъв шанс да се отърве от токсините и да се бори с болестите. Но не си мислете, че просто можете да си купите глутатион като хранителна добавка, защото няма да се получи. Причината е, че ако не се абсорбира добре (ако изобщо), червата ви го разлагат, много преди да стигне до черния ви дроб.

Единственият начин да се възползвате от него е да консумирате храни, които стимулират тялото ви да произвежда глутатион по естенствен начин – точно каквото прави GSH Complex.

Recommended Posts
храна богата на цистеин